Effekten av koffein på Dehydrering

October 4

Effekten av koffein på Dehydrering


Brukes av millioner av mennesker over hele verden som en stimulerende, er koffein som finnes i et bredt utvalg av drikkevarer, blant annet kaffe, te, brus og sportsdrikker. Det kan finnes i sjokolade, og til og med i pille-format. Det er mange motstridende studier om koffein, attesterer til både sine fordeler også sin negative innvirkning på kroppen.

dehydrering

Koffein øker blodtilførselen til nyrene og fører til en svak reduksjon i re-absorpsjon av natrium. Det er allment antatt at koffein er vanndrivende og direkte knyttet til økt dehydrering. Imidlertid kan en rekke studier funnet at enten støtte eller motbevise disse påstandene. Fordi koffein er oftest anordnet i flytende form, vil forbruket av ytterligere væske øke hyppigheten av vannlating. Hvis en person er urinerer oftere har ennå ikke fylt opp disse væsker, kan han bli stadig dehydrert. Dette gjelder væske og er ikke et testament til vanndrivende egenskaper koffein.

Argumenter, Tester og studier

Dehydrering er en vanskelig symptom å overvåke. Den normale varigheten av dehydrering er ikke klart, og det er vanskelig å måle hva som ville bli betraktet som en "økning" i dehydrering. Andre argumenter og faktorer utvide testparametrene. For eksempel, selv om koffein er vanligvis kombinert med andre ingredienser, noen hevder at andre kjemikalier som kunstige søtstoffer er de sanne "dehydrering fører gjerningsmennene."

Konklusjonen

Det er dokumentert at koffein kan påvirke nyrene på en måte som kan føre til dehydrering. Men dette beviser ikke på langt nær så stor eller avgjørende som en skulle tro i lys av de utbredte påstander og oppfatninger.