Hvordan injisere vitaminer

January 2

Vitaminer er en viktig del av en sunn livsstil. De fungerer som byggesteiner i mange av kroppens viktige funksjoner. Når kroppen ikke har nok næring, eller har ekstra krav som stilles det for en eller annen grunn, kan vitamin tilskudd være nødvendig. For raskere absorpsjon i kroppen, kan injeksjoner av vitamin være den metode som brukes. Det er viktig å vite alle detaljer om hvordan dette fungerer før du begynner.

Bruksanvisning

Injeksjon Vitaminer

1 Forstå at vitamin injeksjoner er IKKE skal gis i venen. Stor forsiktighet må tas for å unngå dette, da det kan ha dødelige konsekvenser. Hvis du er usikker på hvordan du gjør dette, må en lege vise deg først.

2 Velg ditt område for å injisere. De beste stedene er i setet eller fettet på magen. Man ønsker å injisere vitamin subkutant (under huden) og inn i fett eller muskel.

3 Hold opp sprøyten med nålen til himmelen, og trykk på sprøyten for å få alle boblene til toppen av sprøyten. Trykk ned stempelet til noen av de vitamin er slynget ut nålen; denne blir kvitt noe luft i væsken.

4 Pop nålen med en rask bevegelse inn i området du nettopp penslet. Når nålen er i, dra tilbake på sprøyten for å se om noe blod kommer inn i røret. Hvis den gjør det, trekker nålen ut. Blod i sprøyten betyr at du er i en blodåre. Hvis du bare får luft, gå videre og trykk ned stempelet for å injisere medisinen.

5 Trekk nålen ut og pensle injeksjonsstedet igjen med spritserviett. Hvis det er noen blødning, kan du sette et plaster på injeksjonsstedet. Kast sprøyten og nålen korrekt.

Hint

  • Ha alltid en helsearbeider viser deg hvordan du gjør dette først.
  • Aldri, aldri dele nåler med noen. Dette er en fin måte å plukke opp alle slags dødelige sykdommer.