Cholestral Blokkering Foods

April 25

Cholestral Blokkering Foods


Diett rik på fett kjøtt og meieriprodukter kan øke kolesterolet over tid, og noen mennesker er disponert til å ha høyere kolesterol enn andre. Kolesterolnivået er en balanse mellom "gode" og "dårlige" kolesterolet. Fordelaktig kolesterol er kjent som HDL, eller high-density lipoprotein. Høye nivåer av HDL synes å beskytte mot hjerteinfarkt, og kan redusere mengden av "dårlige" kolesterol. Skadelige kolesterolet kalles LDL, eller low-density lipoprotein. LDL sirkulerer i blodet og bygger seg opp på blodårene, forårsaker plakk, arterie herding, og blokkering. Heldigvis finnes det alternativer i tillegg medisiner som kan senke LDL nivåer. Svaret er så enkelt som kostholdet ditt.

Anbefalte Beløp

Kolesterolnivået kan sjekkes med en enkel blodprøve. Mange av oss har ubalanserte kolesterolnivå, men vet ikke det. Du bør ha kolesterolnivået sjekkes for å etablere en baseline nivå og bidra til å holde et øye med ditt hjerte helse. The American Heart Health Association anbefaler et daglig maksimalt inntak av 300 mg kolesterol per dag. Noen med høyt kolesterol bør satse på 200 mg per dag for å bidra til å redusere sine nivåer.

Foods til moderat

Moderasjon er nøkkelen når det gjelder høy-kolesterol matvarer. Unngå visse matvarer helt er vanligvis ikke vellykket, men forbruker dem i moderasjon eller i modifisert form kan hjelpe deg på vei til et kolesterolsenkende kosthold. Eggeplommer er høyt kolesterol, så spiser egg i moderate mengder, eller bare spise eggehviter. Substitute redusert fett meieriprodukter for full-fett, høyere kolesterol versjoner. Unngå fast food, eller spise ute bare sjelden. Mettet og trans fett som fast food er kokt i er vanskelig på hjertet. Tenk slankere kutt av kjøtt enn rib øyet, for eksempel indrefilet, flanke, runde, eller tips biff.

Foods å øke

Sjansen er at du allerede spiser gunstige matvarer som vil hjelpe lavere kolesterol. Øk mengden av frukt og grønnsaker du spiser. Den pektin i epler er en svært gunstig fiber som bidrar til å skylle kolesterol ut av blodet. Ikke la ut protein heller. I stedet for rødt kjøtt, øke mengden av bønner du spiser for å kombinere fiber og protein til et kraftig slag. Brun ris er også en kraftig cholesterol blocker. Det er høy i fiber, som spyler kolesterol, og oljen den inneholder er sunt for hjertet også.

Matlaging i oljer

Selv om matlaging frukt og grønnsaker ødelegger noen av deres helsemessige fordeler, spise noe annet enn rå mat ville bli kjedelig raskt. I stedet for matlaging i smør, prøve olivenolje, mandelolje, peanøttolje, og andre plante avledet oljer. Øvelse del kontroll og styre klar av mettede, hydrogen, og delvis hydrogenert oljer. Øk inntaket av oliven, avokado og nøtter for å få gode nivåer av enumettet fett. Flerumettet fett finnes i laks og valnøtter.