Tegn og symptomer på depresjon hos barn

March 18

Tegn og symptomer på depresjon hos barn


Depresjon kan være en vanskelig og ødeleggende sykdom; det kan forstyrre en persons liv, og til og med føre til selvmord. Det påvirker ikke bare pasienten, men også hans eller hennes familie og venner. Dessverre, ikke depresjon ikke bare påvirker voksne. Barn og tenåringer kan utvikle alvorlig depresjon i tillegg. Det er mange symptomer på depresjon hos barn, og de varierer sterkt fra barn til barn. Hvis barnet ditt viser flere av symptomene nedenfor, kan du kontakte din barnelege.

Childhood Depresjon

Som barn vokse, deres risiko for depresjon øker. The University of Michigan depresjon Center rapporterer at 1-2 prosent av yngre barn og 3-8 prosent av ungdom oppleve depresjon. For de fleste av disse barn, er det en kronisk eller tilbakevendende tilstand som skal behandles med forsiktighet. For barn, depresjon kan føre til alkohol, narkotika og sigarettbruk, problemer med skole, helse og relasjoner samt risikabel seksuell atferd. Barn med depresjon er 30 ganger større sannsynlighet for å begå selvmord.

emosjonelle symptomer

Ifølge University of Michigan Depresjon Center, barn med depresjon er ofte overdrevet emosjonelle. De kan gråte mye eller handle uvanlig irritabel, sint eller aggressiv. Dette aggresjon kan føre til ukarakteristiske konflikter med foreldre eller autoriteter. De kan også vise ekstrem følsomhet for avvisning. Noen grad av irritabilitet eller moodiness er normalt for ungdom, men hvis tenåringen opplever ekstrem sinne, tristhet eller flere andre symptomer, kan han eller hun være klinisk deprimert.

sosiale Symptomer

Deprimerte barn vil vanligvis trekke seg fra sosial interaksjon og virke uinteressert i tidligere viktige relasjoner. De kan isolere seg frivillig, eller mister interessen for aktiviteter som de likte før. På skolen kan barn med depresjon ikke gjøre gode karakterer og kan ha problemer med å konsentrere.

fysiske symptomer

Hvis et barn plutselig viser en ekstrem endring i søvn eller appetitt, kan han eller hun bli deprimert. Barn med depresjon vanligvis har svært lite energi. Noen barn som er deprimerte har fysiske problemer som kronisk hodepine eller magesmerter som ikke er knyttet til en annen sykdom.

Økt risikofaktorer

The University of Michigan depresjon Center rapporterer at barn med andre psykiske problemer som ADHD, angstlidelse, eller atferdsforstyrrelser kan også utvikle depresjon. Barn med generelle medisinske problemer (dvs. astma, diabetes, etc.) eller utviklingsforstyrrelser kan også være en økt risiko for depresjon. Noen faktorer, som for eksempel økte hormonnivåer og angst om kroppslige endringer og seksuell identitet, gjøre ungjenter dobbelt så stor sjanse for å bli deprimert som gutter. Barn som har foreldre har lidd av depresjon har en 50 prosent risiko for å oppleve det selv.