Hvordan bruke ernæring for å forebygge sykdom

May 31

Et sunt kosthold og en god forståelse av ernæring kan bidra til å bekjempe en rekke sykdommer, blant annet type 2 diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, og hjerte-og koronar hjertesykdom. Riktig ernæring og regelmessig mosjon kan i stor grad redusere risikoen for disse tilstandene eller fjerne dem helt. Det krever hardt arbeid og engasjement for å feste med et sunt kosthold og treningsprogram, men det lønner seg.

Bruksanvisning

1 Utdanne deg selv. Les pålitelige bøker og artikler om sunn ernæring og kosthold. Pålitelige kilder er vanligvis registrert dietitians og leger.

2 Spis fullkorn, som er høy i fiber og kan redusere blodtrykket. Fullkorn omfatter hele hvete pasta og brød, brun ris og havregryn.

3 Spis frisk frukt. Frukt er høy i antioksidanter og fiber. Fersk frukt har også mindre sukker enn hermetisert, noe som kan påvirke blodsukkernivået.

4 Spis grønnsaker. Grønnsaker er høy i fiber, som hjelpemiddel i fordøyelsen og holde deg mett.

5 Spis og drikk fettfritt eller lav-fett meieriprodukter som skummet melk og fettfattig yoghurt. Regelmessige meieriprodukter er høy i mettet fett, som øker kolesterolet, men lite fett og fettfri meieri bidrar til å bekjempe sykdommer som osteoporose.

6 Exercise. Kosthold alene kan hjelpe deg å miste vekt, men fysisk aktivitet øker det gode HDL-kolesterolet, reduserer blodtrykket og forbedrer kardiovaskulær helse. Det kjemper også sykdommer som osteoporose og type 2 diabetes.

7 Besøk legen. Det er viktig å vite hvilke tall. Få en kolesterol test (total kolesterol bør være mindre enn 200 mg / dL) og få blodtrykket kontrolleres (sunne nivåer er mindre enn 120 mm Hg / mindre enn 80 mm Hg). Å være i harmoni med dine tall lar deg overvåke utviklingen og risikoen for sykdom.

Hint

  • Nøkkelen er måtehold. Du trenger ikke å kutte ut pizza og iskrem, men du trenger ikke å spise små porsjoner. Å spise godt for å bekjempe sykdom er ikke betraktet som en "diett". Det bør være en livsstilsendring som varer livet ut.
  • Ikke start et treningsprogram uten å konsultere lege hvis du har historie med helseproblemer har hjertesykdom.