Hva er dannelse og opplæring Prosess for Food Industries?

September 28

Til tross for et stort utvalg av posisjoner innenfor næringsmiddelindustrien, trening og induksjon følger den samme generelle bane eller retningslinjer. Etter en arbeidstaker er ansatt og gitt sikkerhetsopplæring er nødvendig, er den ansatte klar til å begynne selve prosessen med å lære den nye posisjonen.

observasjon

De første dagene eller ukene på ny jobb, vil den ansatte gjøre ingenting, men observere trener som trener fungerer. De trener vil forklare hvorfor og hvordan jobben er gjort og hva sikkerhet standarder er påkrevd.

Overvåket Produksjon

Nyansatte vil lære den nye stillingen ved å forsøke å oppfylle arbeidsoppgaver samtidig som overvåkes av trener eller en annen ansatt. Dette gjør at den nye medarbeideren til å motta hands-on trening og vil fortsatt ha hjelp tilgjengelig. Den nye medarbeideren kan bli bedt om å hjelpe til med opprydding, emballasje eller kundeassistanse.

samarbeider Produksjon

Ofte vil nye medarbeidere skal plasseres med en mer erfaren ansatt på samme nivå eller lønnstrinn mens den nye medarbeideren bygger erfaring og praksis rutinen. Arbeidsoppgaver vil bli delt likt.

solo Produksjon

Nyansatte er endelig sluppet å jobbe på egen hånd når de anses i stand til å håndtere alle områder av matproduksjon prosessen trygt.