Hva er fordeler og ulemper ved å bruke plastflasker som inneholder bisfenol A?

March 20

Hva er fordeler og ulemper ved å bruke plastflasker som inneholder bisfenol A?


Bisfenol A er vanligvis brukes til å lage polykarbonatplast, inkludert de som brukes i plastflaske produksjon. Studier har vist at funksjonen av bisfenol A som en endokrin disruptor kan føre til helseplager hos mennesker, spesielt spedbarn og små barn. De fleste land etablere regler for hva som regnes for å være et trygt nivå av Bisfenol A brukes.

Pros

Bisfenol A er blitt brukt i plastproduksjon i over 50 år. Plasten produsert med bisfenol A kan være klar, nesten ubrutt, og meget holdbar. På grunn av sin holdbarhet, bisfenol A-produsert plast som brukes i vannflasker, sportsutstyr, tannfyllinger og enheter, medisinsk utstyr, brilleglass, DVDer og CDer, og mange husholdningselektronikk. Bisfenol A har også blitt brukt som et flammehemmende materiale, et fungicid, og i epoxy harpikser som anvendes for å belegge matvare- og drikkevarebeholdere. Fordelene med bisfenol A ligge i sin styrke og allsidighet.

Ulemper

Bisfenol A har vært knyttet til en rekke helse- og miljøproblemer. I regi av det amerikanske National Institutes of Health, et panel av eksperter konkluderte med at bisfenol A hadde potensielt negative effekter på foster og spedbarn hjernens utvikling og atferd. Bisfenol A nivåer har også vært knyttet til fedme, nevrologiske problemer, atferdsvansker, svekket hukommelse, humør endring, læring nedskrivninger og andre helseproblemer.

Identifikasjon

Mange forskjellige typer plastflasker er på dagens marked, og ikke alle av dem er laget med bisfenol A. Klassifiseringen av plast systemet i bruk i USA kan bli brukt av forbrukere til å fastslå om Bisfenol A er til stede i en bestemt plast flaske. Plast er klassifisert i syv typer - noen type 7 plast ikke inneholder bisfenol A. Spesielt sannsynlig å inneholde Bisfenol A er type 7 plast merket "PC". Type 3 plast kan også inneholde bisfenol A, særlig sannsynlig i disse plast av en fleksibel PVC type. Type 6 (polystyren) plast ikke inneholder bisfenol A, og heller ikke polystyrener har potensial til å brytes ned til bisfenol A.