Hvordan takle ekstreme skyhet

April 3

Hvordan takle ekstreme skyhet


Skyhet kommer i et kontinuum, alt fra "sceneskrekk" til "eremitt". Hvis du er sjenert nok til at det får deg til nød, gjør det vanskelig å arbeide eller nyte et sosialt liv, eller holder deg hjemme alene, du kan ha sosial fobi, sosial angstlidelse eller Unnvikende personlighetsforstyrrelse. Du kan lære å være sjenert og glad.

Sosial fobi - Overdreven frykt for forlegenhet i sosiale situasjoner. Dette kan ha ødeleggende effekt på personlige og profesjonelle relasjoner.
Sosial fobi - Et bestemt sosial angst ville være frykten for en ting, slik som å snakke foran grupper. Generalisert sosial fobi indikerer at personen er ubehagelig i nesten alle sosiale situasjoner.
Unnvikende personlighetsforstyrrelse - en tilstand preget av ekstrem sjenanse, følelse av utilstrekkelighet, og følsomhet for avvisning.

Ikke alle metodene fungerer for alle mennesker. Prøv det du tror vil fungere for deg.

Bruksanvisning

1 Få hjelp.
Ja, erobre din frykt for mennesker med hjelp av mennesker. En rådgiver kan veilede deg og være din cheerleader som du går ut i verden. Du kan finne en meetup eller støttegruppe med likesinnede mennesker. (Vær forsiktig. Hver gruppe har en "personlighet" av sine egne. Hvis det er mye negativitet i gruppen, løpe, ikke gå bort fra det.) Vurder også erobre din frykt med andre som er erobre den vanligste sosial fobi - bli Toastmasters.

2 Kom deg ut der og ta en risiko.
Du kan ikke gjøre det hvis du ikke prøver. Tving deg selv til å gjøre det som skremmer deg. Dette er et atferds tilnærming. De fleste terapeuter anbefaler en kognitiv-atferds tilnærming til å håndtere ekstrem skyhet.
Kognitiv terapi-undervisning selv å tenke annerledes.
Behavioral terapi-Undervisning selv til å gjøre ting annerledes.
De fleste terapeuter bruker en kombinasjon av de to.
Du kan bruke "får tærne våt" metoden; slik som å lage en telefonsamtale - Eller du kan "hoppe rett i," kanskje ved frivillig til å lede en liten bok klubb. Gjør det som føles riktig, men det er viktig å gå litt utenfor din komfortsone.
Ikke mist motet hvis du ikke alt bedre etter en eller to uker. Dette gjør virkelig jobben, men det tar tid.

3 Snakk for deg selv.
Vi har alle en liten stemme i hodet, minner oss når vi har messed up. For sjenerte folk, denne "indre kritiker" fungerer overtid. Ikke bare har vi messed opp, men skaden er åpenbar, og permanent, og vi har alltid rotet opp ... Mesteparten av tiden denne kritiker er galt, eller han overdriver. Det er på tide å fortelle ham at han er galt. Når noe "dårlig" skjer, (si, kritiserer sjefen din et valg du har gjort,) prøver å avbryte strømmen av kritikk med selv-uttalelser som "Nothing permanent skjedde," eller "Alle gjør feil." Gjør dette hele tiden hvis du må. Med tiden vil du tro det. Re-trene deg opp til betryggende selvfølelsen kommer mer naturlig enn kritikk.

4 Lat som du ikke er sjenert.
For de fleste sosiale ferdigheter kommer naturlig. For en sjenert person, kanskje de trenger å bli lært. For eksempel kan du trene deg opp til å se folk i øynene når de snakker til deg. Ved å lære sosiale ferdigheter, gir du deg selv verktøy.
Sannsynligvis det viktigste du kan lære er small-talk. Ta hensyn til hva folk sier og hvordan de sier det, og etterligne dem. Hvis du er på et tap for ord, stille et spørsmål. De fleste mennesker elsker å snakke om seg selv, så det er vanskelig å gå galt på denne måten.

5 Godta deg selv.
Alvorlig skyhet er sannsynligvis forårsaket av en genetisk disposisjon kombinert med sjenerte eller kritiske foreldre og traumatiske opplevelser. Dette er måten du er. Få mennesker bytter fra "sjenert" til "utgående" innenfor deres levetid, men mange mennesker lære å leve med sin skyhet; du ville ikke engang vet at de er sjenert!
Du trenger egentlig ikke ønsker å bli en ytterst ubehagelig loudmouth, likevel, ikke sant? Omgi deg med et par gode venner og nyte livet. Du kan ikke hjelpe å være sjenert; men med arbeid kan du overvinne den.

Hint

  • Den vanligste sosial fobi er frykt for offentlige taler. De fleste forstår de fysiske og emosjonelle følelser av sjenanse når de står foran en gruppe mennesker og prøver å snakke.
  • Ikke vær redd for begrepet "personlighetsforstyrrelse." Det betyr at det er en del av hvem du er, og at det ikke fungerer for deg; det gjør deg ulykkelig. Det betyr ikke at du er gal!
  • Denne artikkelen er ikke ment å ta plassen til faglige råd. Hvis du har følelser av angst eller depresjon, spør legen din eller en profesjonell rådgiver.