Hvordan bruke Oral rehydrering hjemme

March 23

Hvordan bruke Oral rehydrering hjemme


Når du er syk med en sykdom som en intestinal virus, vil du sannsynligvis oppleve diaré og oppkast, slik at du kan bli dehydrert. I de fleste tilfeller kan du enkelt unngå dehydrering hjemme med oral rehydrering. Forebygging av dehydrering er spesielt viktig i små barn fordi de kan miste væske veldig raskt. Følg disse trinnene for å bruke effektive oral rehydrering i ditt eget hjem.

Bruksanvisning

1 Kjøp eller lage en muntlig rehydrering løsning. Forbered løsningen ved å blande 4 kopper kokt filtrert vann med 1 ts. av salt og 8 ts. av sukker. Rør blandingen til den er oppløst. Avkjøl.

2 Har andre klare væsker på hånden som rent vann, sportselektrolytt drinker eller klare juice. Disse er gode å ha i tilfelle personen misliker smaken av oral rehydrering løsning.

3 Gi så mye væske som kroppen ønsker og behov. Prøv en rekke klare væsker. Magesekken kan være mindre sannsynlighet for å avvise noen av dem.

4 Vent 10 minutter etter oppkast å gi væske igjen. Dette vil gi magen tid til å hvile.

5 Gjør litt frisk rehydrering løsning etter 24 timer. Kast den første løsningen unna.

6 Kontakt lege hvis oppkast eller diaré vedvarer eller personen opplever symptomer på dehydrering som tretthet, frysninger, tørr hud, tap av appetitt eller mørk urin.

Hint

  • Morsmelk er også en utmerket væske for å gi til barn for å hindre dehydrering. Det er en klar væske og er komplett med viktige vitaminer og andre næringsstoffer.
  • Ikke gi kumelk til personer med oppkast eller diaré. Dette kan gjøre sykdommen verre.