Andre bruksområder for Kontakt Solution

November 25

Andre bruksområder for Kontakt Solution


For å se på en flaske med vanlig kontakt løsning, kan du aldri gjette sine mange off-label bruk. Dette er ikke å forveksles med flerbruks kontakt løsning - bare flasker merket kontakt løsning eller saltløsning. Selv for de som ikke bærer kontakter, en liten flaske av denne legekontor og sykehus stift er en må-ha for husholdningen.

Førstehjelp

Hold en uåpnet flaske kontakt løsning i førstehjelp kit. Den kan brukes til å vanne rusk, rens sår, som øye vask, og for å lindre brannsår. Dette kan gjøres ved å åpne flasken og sprøyting av løsningen direkte på såret inntil den er fri for smuss og forurensninger. Åpningen av flasken bør ikke komme i kontakt med enten såret eller en hvilken som helst hudoverflaten. Hvis den gjør det, ikke re-cap for senere bruk; det ikke lenger er sterilt. Skift ut med en ny flaske hvis det blir forurenset.

nasal Vanning

Saltoppløsning for nesetetthet, selges i de fleste stoff butikker, er den samme løsningen som finnes i vanlig kontakt løsning. Brukes som en nasal vask kontakt løsning, kan det bidra til å fjerne slim fra nesen og nesegangene. Preform en nasal vask ved å spraye det direkte inn i nesen flere ganger om dagen for å lindre lunger. Kontakt, eller saltvann, er løsningen ikke harde på din nese passasjer som de fleste over-the-counter nesespray. Ifølge University of Maryland Medical Center, fant forskerne at en daglig vanning av nesegangene med saltvannsoppløsning lindrer bihulebetennelse symptomer og reduserer antibiotika bruk.

Ear Wash

Overflødig ørevoks oppbygging, eller forstoppelse i øret, kan vaskes ut med kontakt løsning. Bland en del hydrogenperoksyd til en del kontakt løsning. Har personen ligge på sin side med den ikke-berørte øret vendt opp. Drapere et håndkle over ham for å beskytte klærne hans. Bruke en steril sprøyte pære, eller vanlig steril sprøyte, og sprøyte en kontinuerlig strøm av blandingen i den berørte øret. Den voks bygge opp bobler til overflaten slik at du kan tørke det bort.

Øyedråper eller Kontakt Re-Wetting Solution

Vanlig kontakt løsning, spesielt thimerisol-fri, kan anvendes som øyedråper eller gjenfuktende løsning. Du vil aldri sette multipurpose løsning direkte i øyet. Merk beholderen "kontakt løsning" eller "saltløsning." Siden de fleste flaskene har en tendens til å være større i størrelse enn vanlige øyedråper flasker, noe som gjør dem vanskelig å bære rundt, kan du overføre kontakt løsning inn i en annen steril beholder. Ved bruk av øyedråper, bør spissen på flasken ikke berøre din øyeeple eller øyelokk; Dette kan overføre forurensning inn i beholderen. Hvis du på når øyet blir irritert, slutte å bruke umiddelbart.