protese tips

May 12

Enten du er ny på iført proteser eller har brukt dem i mange år, og vite hvordan man skal ta vare på dem er kritisk. For folk flest, kan opplevelsen av iført proteser ta tid å få bruk for. Lære å ta vare på proteser, hvordan å lindre vanlige plager og hvordan du skal velge trygg mat å spise kan være nøkkelen til seg proteser i årene som kommer.

Rengjøring og vedlikehold

Hvordan du rengjør proteser og med det også påvirke deres komfort når du bærer dem. Fordi vanlig tannkrem kan ødelegge proteser, er det viktig å bruke en protese renere, så vel som en spesiell protese børste. Rengjør protesene minst to ganger om dagen, vanligvis morgen og kveld, og skyll dem grundig etter å ha spist også.

Selv om noen mennesker velger å bære sine proteser 24 timer i døgnet, er det ikke anbefalt av de fleste tannleger. Tannkjøttet ligger inne i munnen din trenger tid for å etterfylle, og dette kan bare skje når proteser er fjernet.

Sug protesene i en liten kopp i en løsning av 50 prosent eddik og 50 prosent vann for å fjerne alle typer sopp som kan danne på proteser. Etter soaking dem, pusse proteser lett å fjerne noen løsning fortsatt til stede.

Rengjør penselen minst en gang i uken ved å legge den i en løsning av 50 prosent blekemiddel og 50 prosent vann for å fjerne eventuelle innebygde opp bakterier på børsten.

lindre smerte

Massere tannkjøttet daglig med en myk tannbørste eller dine rene fingre for å hjelpe stramme opp tannkjøttet, så det er ikke så følsom når iført proteser. Skylle munnen to ganger om dagen med varmt vann og salt hjelper også tannkjøttet føler mindre irritert. Hvis munnen er ekstremt ubehagelig, over-the-counter aktuell smertestillende medikamenter vil hjelpe nummen området. Husk å gi munnen en pause hvis må være så godt. Leaving protesene ut for en dag kan bidra til å avlaste noe av presset på ømme tannkjøttet.

spise mat

Når først iført proteser, er det viktig å spise myk mat til du får mer komfortabel med proteser. Når du er mer komfortabel, gradvis introdusere matvarer som er hardere i konsistensen. Husk å ikke overdrive det eller spise biter som er for store. De vanligste matvarer for å unngå når iført proteser er de med en klebrig tekstur (som peanøttsmør) eller mat som krever rykke eller tygge (som pizza skorpe). Disse typer matvarer kan løsne gebiss, forårsaker dem til å muligens falle ut. Unngå mat som inneholder frø eller nøtter er også lurt, fordi de kan sette seg fast under protesene. I tillegg kan en hvilken som helst mat som er for tøft eller vanskelig føre proteser til å sprekke.

advarsler

Proteser er svært skjøre, så det er viktig å behandle dem med forsiktighet når du håndterer dem. Det er veldig lett for dem å sprekke eller bli skadet hvis ikke tatt vare på riktig måte.

Bruk aldri vanlig tannkrem, rengjøringsmidler eller skuremidler for å holde dem i god form. Disse elementene kan knekke proteser og forårsake betydelig skade. De kan også stripe farging ut av den rosa delen av proteser, noe som gjør dem ser unaturlig.

Hvis du har delvis proteser ikke suge dem i eddik løsning, da det kan forringe metall på protesen selv.

Hvis sårhet vedvarer i mer enn 10 dager, se din tannlege.