Plate Factors

January 27

Blodplater utgjør en stor del av både mennesker og dyr blod. Blodplater er bare en liten del av blodvolumet i kroppen. Sunn trombocytter føre til normal blodkoagulering (clotting) når blødning oppstår fra et kutt eller blåmerke. Administrere blodplatetransfusjoner forhindre eller løse eventuelle blødninger forårsaket av trombocytopeni (en blodsykdom som viser unormalt lite antall blodplater i blodet), plate dysfunksjon forårsaket av nyresvikt, eller antikoagulantia som ibuprofen eller acetylsalisylsyre.

Produksjon

Stimulert av et hormon som kalles trombopoietin, blodplater vokse fra store benmargceller. Når cellene når optimal vekst, fullfører en fragmentering prosess for å frigjøre tusen blodplater per store bein celle enhet og inn i blodstrømmen. Sirkulasjons i ti dager, blodplater og deretter avslutte sitt kortvarige liv i milten.

Blodplater Struktur

Bare tyve prosent i diameter av en rød blodceller, blodplater er mer et fragment (kalt megakaryocytter) og deretter en sann celle. Observere blodplater er bare mulig gjennom et mikroskop. Likevel har det platestrukturen viktige komponenter avgjørende for å stoppe blødningen.

Funksjon

Celler som kalles endotelet vanligvis skaper en non-stick overflate på en normal blodåre veggen, men endre seg når skade oppstår. De normalt sterke fibre som omslutter beholderveggen blir som en magnet, tegning og stimulerende form-endring i blodplatene. Den første til å reagere på en skade i kroppen, blodplater for å holde fast den normalt Teflon glatte blodkarveggen som fluepapir tetting av blødning og hindre røde blodceller og plasma fra å lekke gjennom skaden.

Høy platetall

Et høyt antall blodplater kan føre til en blodsykdom som kalles trombocytopeni. En stor medisinsk bekymring for en høy platetallet er en pasient som har et hjerneslag (blodpropp i hjernen som forårsaker fartøyet til blødning, produsere hjerneskade eller død).

Lavt antall blodplater

En lavere enn normalt antall blodplater kan føre til omfattende blødninger med en skade, og kan være spesielt farlig under operasjonen. På den annen side, i noen tilfeller er det medisinsk fordelaktig å opprettholde lave blodplatetellinger. Folk utsatt for slag eller har gjennomgått en omfattende hjerteoperasjon må senke blodplatetall. Det finnes reseptbelagte medisiner for å oppnå dette, samt over disk forbindelser som aspirin. Disse behandlingene bør alltid være under tilsyn av en lege.

Lavt antall blodplater