Pityriasis rosea Relief

November 9

Pityriasis rosea er en hud tilstand som vanligvis påvirker barn og unge voksne i løpet av våren og høsten. Denne ubehagelig, kløende utslett starter vanligvis et sted på overkroppen. Som det sprer seg, vil utslettet begynner å likne sagging furu grener. Det finnes ingen kur for pityriasis rosea, men du kan behandle smertefulle symptomer.

Hva er årsaken til pityriasis rosea?

Ingen er sikker på hva som forårsaker pityriasis rosea. Mayo Clinic mener at det kan være forårsaket av en viral infeksjon, men ingen har isolert den spesifikke virus. Pityriasis rosea vises ofte uten forvarsel og varer ca seks til åtte uker. Medline Plus rapporterer at alvorlige tilfeller kan vare så lenge som 12 uker. Aldri selv diagnostisere. Hvis du tror du har pityriasis rosea, går du oppsøke lege. Medline Plus rapporterer at pityriasis rosea symptomer kan også likne symptomene på syfilis.

symptomer

Pityriasis rosea deler mange symptomer med andre hudsykdommer. Disse inkluderer utslett, rødhet, betennelse og kløe. Tilstanden vanligvis begynner som en lesjon på huden, som kalles herald lesjon. Som tilstanden forverres, lesjoner spredt. Sentrene av lesjonene har en rynkete utseende som ligner sigarettpapir. Forandringene er oval i formen og har en tydelig grense. Som utslett sprer seg, vil det trolig følge linjene av din cleavage. Det er også vanlig utvikler seg til et juletre form. Kløe av disse lesjonene er intens. Unngå riper, så det kan irritere lesjoner.

oral Antihistaminer

Oral antihistaminer kan lindre noe av smerten som kommer fra pityriasis rosea. Antihistaminer har kraftige anti-betennelse egenskaper som reduserer utslett og lesjoner av pityriasis rosea. Hvis du er diagnostisert med pityriasis rosea, kan legen din foreskrive oral antihistaminer som Zyrtec, Allegra, Benadryl, Chlor-Trimeton, Tavist eller Claritin. Ikke ta over-the-counter antihistaminer uten å diskutere det med legen din først.

UV Lysterapi

UV-lys terapi har vært brukt til å behandle mange hudsykdommer, inkludert psoriasis, eksem og akne. The Mayo Clinic rapporterer at UV-lys bidrar til å redusere betennelse forårsaket av pityriasis rosea. UV-lys terapi er tilgjengelig på de fleste legekontorer. UV lys terapi innebærer små pakker med UV-lys på det berørte området. Øynene er dekket under denne behandling, og leger overvåke hudens reaksjon for å unngå solbrenthet. Denne behandlingen kan også gjøres hjemme bare ved å sitte utenfor under en solrik dag. Du må imidlertid være forsiktig med å være i solen for lenge naturlig UV-lys er mye sterkere enn kunstig UV-lys.

Hjem rettsmidler

Kutte ned på fysisk aktivitet hvis du lider av pityriasis rosea. Intensiv fysisk trening kan føre til lesjoner å strekke og kan forverre tilstanden. Såpe vil irritere lesjoner, som vil varmt vann. Når bading, bruke badeolje i stedet for såpe og lunkent vann i stedet for varmt vann. Lesjoner og utslett vil tørke ut huden og forårsake smertefull kløe. Fuktighetsgivende kremer kan hjelpe behandle noen av symptomene på kløe.