Tolv-Step Support Group emner

April 16

Tolv-Step Support Group emner


Tolv-trinns programmer kan hjelpe folk overvinne sin avhengighet. Gjennom deltakelse i disse programmene, kan de med rusproblemer delta med andre som deler deres kamp og arbeide gjennom sine problemer sammen i et trygt og støttende miljø. For å hjelpe deltakerne avtale med sine kamper, program arrangørene generelt engasjere dem i diskusjoner om temaer knyttet til sin avhengighet eller avhengighet. Som de diskutere disse temaene, deltakerne ikke bare lære å takle utfordringer, men også hva de må gjøre for å slå sin avhengighet gang for alle.

Addictive Behavior Replacement

Skifte vanedannende atferd er ofte en effektiv måte å slutte og holde slutte. For mange enkeltpersoner, er en del av utfordringen med å gi opp sin avhengighet vite hva de skal gjøre i løpet av tiden de ville ha dedikert til fôring at avhengighet. Ved å engasjere deltakerne i en diskusjon av de produktive aktiviteter de kan bruke til å fylle tidligere avhengighet-dedikerte tid, kan arrangørene hjelpe dem med å finne nye aktiviteter, og redusere sannsynligheten de vil våge tilbake til sine vanedannende atferd. For eksempel kan en alkoholisert velger å fylle tiden at hun en gang brukt i baren med en kunst eller fysisk form klasse for å sikre at kjedsomhet ikke fører henne til tilbakefall.

Family History of Addiction

Mange avhengige individer har familiær erfaring med avhengighet. I noen tilfeller bidratt denne slektshistorien til den enkeltes spiral inn i avhengighet. Som gruppemedlemmer delta sammen og diskutere historie avhengighet innenfor sine familier, de får mulighet til å se at de ikke er unike i sine kamper. Som disse rusmidlene realisere de er ikke feil, men at andre har de samme erfaringene, de begynner å bygge sin selvtillit og egenverd. Disse positive personlige følelser kan hjelpe den enkelte i å få og bor på veien mot å slå sin avhengighet.

Forhold

Forming og opprettholde produktive relasjoner kan være utfordrende for enkeltpersoner som arbeider for å overvinne avhengighet. Gjennom en drøfting av utfordringene med andre i gruppen, kan disse personene se at de ikke er alene i sin kamp. Denne erkjennelsen av at andre i gruppen kjemper for å etablere og vedlikeholde produktive relasjoner kan hjelpe enkeltpersoner overvinne avhengighet unngå følelsen som om de har gjort noe galt, eller at de er alene i sin forsøke. Program arrangørene kan også presentere en rekke nyttige forholdet tips, gi deltakerne hjelp som de fortsetter å re-etablere relasjoner som ble skadet under sin periode med avhengighet.

åndelighet

Mens religiøs tilhørighet er ikke en forutsetning for å delta i et 12-trinns program, mange av disse programmene er åndelige i naturen eller inneholde en åndelig komponent. Program arrangørene kan hjelpe sine deltakere sortere gjennom deres religion-relaterte problemer med å diskutere begrepet spiritualitet, og tillater medlemmer å dele sine tanker og meninger om temaet. Denne praksisen kan hjelpe disse personene fortsette å reetablere og re-bekrefter sin tro som de jobber for å sette livet til høyre igjen.