Hva er noen av farene ved bruk av steroider?

July 11

Steroider er en klasse av farmasøytiske hormoner er relatert til eller avledet fra testosteron. De brukes til å behandle en rekke medisinske tilstander, og idrettsutøvere bruker dem ulovlig å forbedre ytelsen. Steroider er ikke indisert for bruk hos pasienter som lider av visse medisinske tilstander, og steroider kan føre til en rekke uønskede bivirkninger, inkludert død.

Identifikasjon

Steroider er en klasse av farmasøytiske hormoner er relatert til eller avledet fra naturlig forekommende hormonet testosteron. Hos mennesker, fremmer naturlig testosteron en økning i skjelettmuskelmasse, bedre bentetthet, produserer sædceller (i testiklene) og utvikler sekundære mannlige kjønnskarakteristika i puberteten. Noen steroider også stimulerer produksjonen av røde blodceller og øker appetitten. Syntetiske steroider er preget av sin anabole (muskel, bein og bygge vev) eller androgene (masculinizing) effekter og mange utstillings begge typer effekt i varierende grad.

Steroider har en rekke medisinske anvendelser ved behandling av tilstander som inkluderer anemi, osteoporose, hypogonadisme (testosteron-mangel), brystkreft og sykdommer som forårsaker muskelsvinn (for eksempel Lou Gehrigs og AIDS). I hormonbehandling, leger bruker syntetisk testosteron for å forbedre livskvaliteten hos menn som de blir eldre, og steroider brukes ulovlig av idrettsutøvere og kroppsbyggere som ønsker å øke styrke, bygge muskelmasse, gjenopprette fra tunge treningsperioder og forbedre utholdenhet.

Kontra

Pasienter bør konsultere lege før du bruker steroider hvis de lider av pre-eksisterende hjertesykdom, prostatakreft, brystkreft, hyperkalsemi (økt kalsiumnivå i blodet) eller nyresykdom.

Steroider kan påvirke effekten av blodfortynnende og antikoagulantia, og pasienter som tar disse legemidlene bør diskutere bruk av steroider med sin lege. Også, som noen steroider kan endre blodsukkernivået, kan diabetikere må justere sin insulindosen.

Enkelte steroider (inkludert testosteron, stanozolol og nandrolon) er klassifisert som graviditet kategori X, noe som betyr at de forårsaker misdannelser hos fostre og bør ikke tas av gravide kvinner.

levertoksisitet

Steroider kan forårsake alvorlig skade på leveren. Deres bruk kan resultere i en potensielt dødelig tilstand som kalles peliosis hepatitt, der blodfylte cyster dannes i leveren eller milten. Steroider kan også forandre lever nivåer.

Visse steroider er modifisert ved en prosess som kalles 17-alfa alkalisering (festingen av en alkylgruppe), noe som gjør det vanskelig for leveren for å bryte dem ned, og dermed gjøre stoffets effekter varer lenger. Men, dette setter enorm belastning på leveren og nyrene.

Sirkulasjonssystemet

Steroider kan øke kolesterolnivået, og steroider (som Boldenone og Winstrol) kan øke antall røde blodceller til et farlig nivå, som kan føre til hjerneslag, hypertensjon og / eller hjertesvikt. Brukere har også opplevd arteriosklerose og åreforkalkning, forhold som kan føre til hjertestans og hjerneslag.

Andre fysiologiske bivirkninger

Under normale forhold, motstand-trening og mosjon produserer inkrementelle gevinster over tid, og en muskel er bindevev kan justeres til denne langsom utvikling. Idrettsutøvere som bruker steroider ofte opplever rask styrke og muskel gevinster, og dette akselerert vekst kan sette strekk belastning på leddbånd og sener som resulterer i skade.

Steroider kan føre til en rekke allergiske reaksjoner, inkludert muskelkramper, hodepine, kvalme, oppkast, feber, diaré, magesmerter og gulsott (gul hud). Enkelte steroider (inkludert testosteron) kan føre til at kroppen til å beholde overflødig vann, noe som kan skade nyrene.

Fordi steroider kan føre til tidlig stenging av en beinvekstplatene, kan steroider i ungdomsårene føre til feilaktig utvikling og kortvoksthet. Ifølge Dr. Gary Wadler av New York University School of Medicine, "Når disse vekstplater er stengt, kan de ikke åpne, så unge som tar for mange steroider kan den bli kortere enn de burde ha vært."

Psykologisk Bivirkninger

Bruk av steroider kan føre til uheldige psykologiske effekter som inkluderer tanker om selvmord, moodiness, irritabilitet, depresjon, paranoia og aggresjon (såkalt "roid raseri"), og brukere kan bli psykisk avhengig av narkotika og erfaring trekke symptomer når de forsøker å slutte å bruke dem.

seksuell dysfunksjon

Visse steroider føre til utvikling eller forbedring av maskuline effekter, inkludert en dypere stemme, akne, fet hud, overdreven ansikts-og kroppshår, og hann-mønster baldness.

Steroider utøve disse androgene effekten mer fremtredende hos kvinner, og kan også føre til endringer i libido, endret menstruasjonssyklusen og en forstørret klitoris, som kan være irreversible.

Noen steroider (spesielt testosteron) gjennomgå en naturlig konvertering kalles aromatization, som konverterer dem til østrogen. Hos menn kan denne prosessen føre til impotens, erektil dysfunksjon og gynecomastia (utvikling av mannlige bryster) i menn, som kan kreve kirurgi for å korrigere. Mens du tar steroider, kan menn også lider av testiklene atrofi, lav sædkvalitet og en forstørret prostata, noe som kan gjøre vannlating vanskelig og forverre tidligere prostata forhold (inkludert prostatakreft).