Liste over Acid Reflux Foods

July 10

Liste over Acid Reflux Foods


Gastroøsofageal refluks (GER), også kjent som acid reflux eller sure oppstøt, er forårsaket når den nedre esophageal sphincter spontant åpner eller lukker ikke ordentlig, og maten du nettopp har spist stiger opp i spiserøret med fordøyelsesenzymer syrer. Dette bringer en ubehagelig syrlig smak på baksiden av munnen, og er ofte ledsaget av halsbrann, en brennende følelse i halsen eller brystet.

Det er vanlig å ha disse symptomene og til, men hvis du har dem et par ganger i uken eller mer, du sannsynligvis har gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) og bør oppsøke lege for å diskutere behandlingsalternativer som endringer i livsstil, medikamenter eller kirurgi.

Flere matvarer kan utløse acid reflux og bør unngås hvis du har GERD.

Unngå

Hvis du ofte opplever acid reflux, matvarer for å unngå å inkludere sjokolade, peppermynte, krydret mat, tomat-baserte matvarer, sitrusfrukter, ananas, fet og stekt mat, brus med koffein, alkohol, kaffe, kremet mat og supper, de fleste rask mat, oljer, melk, hvitløk og løk. Godteri, tyggegummi, og alle former for tobakk bør også unngås.

Sikker

Matvarer som er trygge å spise inkludere magre meieriprodukter og kjøtt, grønnsaker (ikke stekt), alle ikke-sitrusfrukter, unntatt tomater og ananas, korn, urtete unntatt mynte varianter og ikke-sitrus juice. Legge prebiotiske kosttilskudd til kosthold er anbefalt for å hjelpe fordøyelsen.

Tips

Spise mindre måltider oftere i løpet av dagen er anbefalt, heller enn å spise tre store måltider. Ikke legg deg ned i tre timer etter spising, gi deg selv god tid til å fordøye. Bruk løstsittende klær under og etter måltider, og ikke bøye seg etter å ha spist. Å miste overflødig vekt ofte bidrar til å eliminere eller redusere acid reflux.