Hvordan lage en Chapped Nose Stop Hurting

June 11

Hvordan lage en Chapped Nose Stop Hurting


En sprukken nese kan være ganske smertefullt, og ofte oppstår når du har vært plaget av en kald i lengre tid. Den konstante blåser på nesen og rubbing av vev mot det kan føre til at den blir rød, hoven, irritert og smertefull. Dette gjør det vanskeligere å tørke nesen når du trenger det. En sprukken nese kan også være et resultat av ekstremt tørr luft, slik som det som påtreffes i vinter. Tar noen få grunnleggende trinn for å forebygge og behandle en sprukken nese vil gå en lang vei mot å gi nesen komfort for varigheten av kulde eller i en arid miljø.

Bruksanvisning

1 Bruk en myk klut laget med lotion i den. Disse typer vev er mildere på nesen enn vanlig vev, noe som kan være tøft og gjøre nesen verre. Alternativt kan du bruke en myk lommetørkle.

2 Bruk en lav dose, opp til 1 prosent, av hydrokortison krem på de sprukne områdene et par ganger per dag. Healing sprukket hud vil bidra til å stoppe smertene.

3 Bruk vaselin, aloe vera gel eller vitamin E olje på sprukken nese så ofte som nødvendig, spesielt etter vask ansiktet eller før leggetid. Disse produktene vil hjelpe lindre irritert hud og la sprukken hud til å gro.

4 Drikk rikelig med vann for å holde deg hydrert. Hud som er godt hydrert vil være mindre sannsynlig å tørke ut; dehydrert hud vil bare bidra til sprukken nese.

5 Kjør en luftfukter for å hjelpe luften bo komfortabelt. Tørr luft gjør huden tørker ut, noe som kan gjøre din chapped nesen verre.

6 Bruk et skjerf rundt ansiktet ditt, over nesen, når du går ute i kaldt vær. For enda bedre resultat, påfør en aktuell beskyttende behandling til chapped nesen før du dekker den opp med et skjerf.

Hint

  • For best resultat, bruk noen aktuell behandling etter at du har blåst nesen slik at du ikke bare tørke det av med vevet.
  • Unngå å vaske ansiktet med varmt vann; varmt vann vil ikke bare føre til mer smerte, men vil tørke ut huden din enda mer.