Grey Hair Treatment

September 13

Grått hår oppstår vanligvis som en naturlig del av aldring, men kan også skje for tidlig på grunn av en rekke faktorer. Noen liker den modne utseende og respekt som grå hår bringer, og noen misliker blir gjort for å se eldre ut. Hvis du ikke ønsker grå hår, fortvil ikke. Foruten de åpenbare skritt for å bare farge håret, er det noen andre ting du kan gjøre for å behandle grå hår.

årsaker

Grått hår skjer når farging element i håret, melanin, opphører å bli produsert. Aldring og genetikk er de vanligste årsakene til å få grå hår, men du kan også begynne å få grå hår på grunn av stress, underernæring, mangel på protein og B12 og alvorlig sykdom, som alle kan påvirke produksjonen av melanin.

Hjem rettsmidler

Det finnes en rekke naturlige hjem rettsmidler kjent for å bidra til å gjenopprette grå håret til sin opprinnelige farge. Det ene er å lage en blanding av to deler kokosolje og en del sitronsaft. Massere hodebunnen med blandingen hver dag i 15 minutter.

En interessant metode for behandling av både håravfall og grått hår er å gni neglene på begge hendene sammen. Det er gratis, det er enkelt og det er ingen bivirkninger! Det kan virke merkelig, men ifølge ayurvediske eksperter, gni neglene sammen øker blodtilførselen til hodebunnen, og vil både gjenopprette farge og stoppe håret fra å falle ut. Hvis du gjør dette for fem til syv minutter per dag, bør grått hår begynne å endre farge i ca en måned.

Du kan også bruke vanlig svart te for å behandle grå hår. Forbered en kopp sterk svart te. La den avkjøles. Legg en ss. av salt. Ikke bekymre deg, er du ikke kommer til å drikke det. Hvis du brukte teblader, siler bort noen blader til du bare har væsken. Masser blandingen inn dine røtter. La den stå på en time, og skyll ut med rent vann. Ikke sjampo det ut.

Ernæring

Siden håret kan bli grå på grunn av underernæring, kan du forhindre mer grått hår ved å sørge for at du spiser riktig mengde vitaminer og viktige næringsstoffer. Mørkegrønne grønnsaker er en god kilde til vitamin A, som er nødvendig for helsen til hodebunnen. Sunt hår og en sunn kropp trenger også protein. Kjøtt er en enkel kilde til protein, men du kan også få protein fra soya, egg, spiret helkorn og bønner. Du kan også få B12 fra mange kjøtt eller fra melk. Hvis du er veganer og ønsker ikke å spise kjøtt eller melk, kan du få B12 fra noen forsterkede frokostblandinger og gjær. Du kan også få B12 fra noen vitamintilskudd. Ikke alle har det, skjønt, så pass på å lese etikettene og gjøre research før du er avhengig av et supplement for B12.