Hvordan behandle Typhoid

March 24

Hvordan behandle Typhoid


Selv om fremskritt er stadig gjort ved behandling av tyfus, er mange stammer blir antibiotika-resistente. Uten rask behandling, 20 prosent av dem som pådrar tyfus dø av komplikasjoner. Det er svært viktig å ta forholdsregler for å unngå tyfus, for eksempel hyppig håndvask, skylling av frukt og grønnsaker og koke drikkevann. Sykdommen varer vanligvis mer enn en måned hvis venstre ubehandlet.

Bruksanvisning

1 Gå til legen din umiddelbart hvis du mistenker at du har kontrakt tyfoidfeber. Den eneste kjente behandling av denne sykdommen er antibiotika, og behandlingen må begynne innen dager etter fremkomsten av de første symptomene.

2 Ta ibuprofen eller paracetamol for feber. Dette er en høy feber, (vanligvis 103 til 104 grader F) og smertestillende vil hjelpe med hodepine og generelle smerter og plager forbundet med tyfus.

3 Drikk mye væske. Diaré er ett resultat av tyfus og dehydrering vil resultere uten etterfylling. Hvis dehydrering er alvorlig en IV må settes inn for nødvendig væskeinntak.

4 Spis høy-kalori måltider for å motvirke tap av næringsstoffer på grunn av sykdom. Dette er viktig fordi anoreksi er ganske vanlig i tyfus, og hvis du er syk du trenger for å få mest mulig næring mulig fra maten du kan spise.

5 opereres hvis det er tarmperforasjon eller intestinal blødning. Hvis du har blodig avføring gå til en lege umiddelbart. Sykdommen gjør sitt hjem i lever og galleblæren samt tarmen, så sørg for at legen har disse organene i eksamen.

6 Gå til legen din midlertidig for å ha avføring og / eller blodkulturer tatt og starte behandling igjen hvis kultur er positiv. 70 prosent av pasientene som har gjenvunnet fra tyfus fortsatt bære bakterien i tarmen, og det er mulig å bli syk igjen. Hvis du er en transportør kan du fremdeles gå på sykdommen uten å føle noen av symptomene. Hvis sykdommen er antibiotika-resistente, til kirurgi fjerne galleblæren kan være nødvendig.