Tidlige symptomer av asbest

April 19

Tidlige symptomer av asbest


Asbest, forklarer Environmental Protection Agency, er betegnelsen anvendt for å "en rekke naturlig forekommende fibrøse mineraler med høy strekkfasthet, evne til å være vevet, og motstand mot varme, og de fleste kjemikalier." Skader fra asbest eksponering er ikke umiddelbar, Det kan ta fra 10 til så mange som 30 år for symptomer skal vises. Eksperter har ikke nådd en enighet om hvor mye innånding asbest som fører til varig skade, men OSHA er 200.000 fiber per kubikkmeter luft for arbeidsplasser.

asbestose

Arrdannelse som følge av asbestfibre innebygd i lungevev fører til symptomer på en sykdom som kalles asbestose. De tidligste tegn på asbestose inkluderer kortpustethet, brystsmerter, hoste og nedsatt toleranse for fysisk aktivitet, ifølge Mayoclinic nettstedet. Negl clubbing, en misdannelse av negler, kan også være til stede.

Lungekreft

Ifølge Asbest nettstedet, er småcellet karsinom er den vanligste formen for lungekreft relatert til asbest eksponering. Symptomer på små-cellekreft inkluderer hoste opp blod og intens smerte i brystet og skuldrene. Tilstanden forverres ofte over tid og med pustevansker, hevelse i hode og nakke, og hyppige forekomster av lungebetennelse. Small-cell carcinoma metastasizes raskt og er ofte dødelig.

mesothelioma

The National Cancer Institute forklarer at mesothelioma er en sykdom i mesothelium, en membran som beskytter kroppens indre organer. Symptomer på mesothelioma variere i henhold til type mesothelium rammet av kreft. For eksempel, hvis peritoneal, eller mage, er mesothelium berørt, symptomene er magesmerter og hevelse samt vekttap. Pleural mesothelioma, som påvirker pleura eller mesothelium dekker lungene, presenterer med brystsmerter og kortpustethet.

Ikke-maligne lidelser

Langvarig eksponering for asbest kan også føre til ikke-maligne lidelser, vanligvis av pleura. Disse inkluderer pleural plaketter eller arrdannelse i pleural vev og plevravæske eller unormal opphoping av væske i vevet mellom lungene og brysthulen, bemerker National Cancer Institute.