Hvordan man skal håndtere PMS

April 11

PMS, også kjent som premenstruelt syndrom, er en svært vanlig lidelse oppleves av kvinner umiddelbart før menstruasjonen. PMS er så mye variert som noen syndrom, med symptomer som spenner fra mindre kramper til svekkende migrene og kvalme. Mens de fleste tilfeller av PMS er mulig å behandle hjemme, enkelte tilfeller krever en tur til legen for å få hjelp.

Bruksanvisning

1 Ta en ibuprofen eller naproxen natrium-baserte smertestillende. Disse reduserer hevelse, som hjelper til med kramper i livmoren fra hevelse. De kan også redusere smerte forårsaket av hevelse i brystene som er felles med premenstruelt syndrom, eller PMS.

2 Bruk en varmepute. Oppvarming pads slappe muskler og lindre smerter i nedre del av magen eller nedre del av ryggen. Det er også stikke på oppvarming patcher som varer i opptil åtte timer som hjelper håndtere premenstruelle smerter.

3 Bruk diuretika før perioden og under. Diuretika reduserer oppblåsthet, som er svært ubehagelig, og svært vanlig under PMS.

4 Break måltider i seks små måltider om dagen. Magesyke er lettet ved å kutte måltider i to og øke antall måltider spises. Dette bryter opp fordøyelsen. Økende fiber inntak kan også hjelpe en urolig mage som er felles med premenstruelt syndrom.

5 Ta en multivitamin. Dette sikrer at PMS ikke skyldes vitaminmangel, og sørger for at krav og mat valg ikke vil tappe kroppen for næringsstoffer.

6 Snakk med en lege om premenstruelle problemer. Hvis PMS symptomer er uutholdelig å håndtere alene, kan en lege finne årsakene, og om nødvendig foreskrive medisiner. Alt fra antidepressiva til migrene lettelse, og til og med smertestillende for å håndtere alvorlige smerter. En gynekolog kan utelukke eventuelle alvorlige problemer, for eksempel endometriose eller cyster.