Virkelig god søvn tips

March 15

Virkelig god søvn tips


Nesten alle i løpet av livet har hatt problemer med å sove. Det er så mange søvnmidler og tips som det er vanskelig å holde dem rett. Noen kan til og med virke mot sin hensikt å sovne. Sleeping medisiner bør bare brukes som en siste utvei, men hvis mangel på søvn begynner å påvirke ditt våkne liv, søke råd fra en utdannet lege.

Unngå alkohol før sengetid

Alkohol er kjent som et beroligende middel av folk flest, så det virker logisk at det ville hjelpe deg å sovne. Imidlertid har alkohol blitt vist å forstyrre søvnen, slik at personen til å våkne opp flere ganger i løpet av natten, så når de våkner om morgenen de føler seg mindre enn uthvilt. Velg en sunnere ritual før sengetid, for eksempel lytte til avslappende naturlyder eller pust-fokusert meditasjon for å hjelpe roe tankene dine.

Unngå varm dusj eller bad

Du husker kanskje ta varme bad før sengetid som barn, og de syntes å lulle deg rett til å sove. Badekaret var ikke sannsynlig grunnen til at du sovnet raskt. kroppstemperatur er en måte kroppen forteller hjernen er det på tide å sovne. Som dagen slutter og natten blir kjøligere, så gjør vår kroppstemperatur. Ta et varmt bad eller dusj rett før sengetid vil øke kroppstemperaturen og forvirre signalene som går til hjernen.

Gå til sengs når du er trøtt

Ingenting er verre enn å ligge i sengen og panikk at du ikke kan sovne. Det er viktig å prøve å gå til sengs hver kveld rundt samme tid, men hvis du har problemer med å sovne, er det mer sannsynlig å stress og holde deg våken. I stedet for å bli nervøs eller sint, noe som kan øke adrenalinet, komme seg ut av sengen etter 20 minutter og gjøre noe annet. Ta tankene bort sove, lese et kapittel i en bok, ta oppvasken eller ta en rolig tur i bakgården. Unngå å se på TV eller å få på datamaskinen, som vil holde deg lenger enn du hadde tenkt. Når du føler roet, tilbake til sengs og prøv igjen.

Sett termostat

Hvis det er for varmt eller for kaldt på soverommet, kan det negativt påvirke søvnen din. En komfortabel sovende temperatur er mellom 68 og 72 grader. Hvis den sovende nyter tunge tepper, holder det kjøligere enn du ville gjort i løpet av dagen. Eksperter fra American Academy of Sleep Medicine foreslår å holde soverommet ditt som en hule - kjølig, mørkt og stille. Lytt til kroppen din. Dersom føttene er kalde, sette på sokker. Hvis du våkner opp svette, senk termostat eller prøv en lysere teppe.