Dopamin mangel hos barn

June 14
Dopamin mangel hos barn

Nevrotransmittere er kjemiske stoffer i hjernen som lette kommunikasjonen, og dopamin er en signalstoff som er forbundet med følelser av glede. Stoffer som heroin, kokain og alkohol øke nivået av dopamin i hjernen. For mye eller for lite dopamin er forbundet med en rekke psykiske sykdommer. Personer med schizofreni har ofte en overdreven mengde av dopamin i frontallappen i hjernen deres. Dopaminmangel hos barn kan være knyttet til en rekke tilstander og symptomer.

symptomer

Dopamin mangel hos barn kan føre til en rekke symptomer og kliniske tilstander. Selv om barna ikke har alvorlige nok symptomer til å rettferdiggjøre en fysisk eller psykisk diagnose, kan dopamin mangel skape avbrudd i sitt liv. Barn med lave nivåer av dopamin kan bli sliten og har problemer med å komme ut av sengen. Vektøkning synes også å være assosiert med dopamin mangel. Barn er mer sannsynlig å være sjenert, har konsentrasjonsvansker og vise en flat eller avflatet affekt.

Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Attention deficit hyperactivity disorder, eller ADHD, er en tilstand der barn har problemer med å sitte stille, konsentrere seg og fokusere. Selv voksne har ADHD også, må symptomene på ADHD vises før fylte 7, og kan vises så tidlig som 2 år. Studier har antydet at lave nivåer av dopamin kan være relatert til noen av symptomene forbundet med ADHD. Ifølge en studie publisert i "Journal of American Medical Association," pasienter med ADHD hadde signifikant lavere dopaminreseptorer enn ikke-ADHD pasienter.

Depresjon

Psykiatere og forskere har nylig begynt å undersøke depresjon hos barn. Selv om klinisk depresjon har lenge vært ansett for å være en voksen tilstand, eksperter nå erkjenner at barn også oppleve det. Ifølge US Surgeon General, hvor som helst mellom 10 prosent og 15 prosent av barne- og ungdomsbefolkningen viser noen symptomer på depresjon til enhver tid. Dyrestudier har knyttet lave nivåer av dopamin til depressive atferd. Avbildning av hjernen hos mennesker med ubehandlet depresjon har foreslått at dopamin-mangel kan spille en rolle i sykdommen.

Restless Legs Syndrome

Restless legs syndrom, eller RLS er en nevrologisk lidelse ofte forveksles med voksesmerter hos barn. RLS forårsaker smertefulle og ubehagelige opplevelser i en persons bena når han prøver å sove. En studie publisert i 2007 i "Pediatrics" fant at to prosent av studie respondentene hadde symptomer på RLS, noe som tyder på det er en mer vanlig barndom lidelse enn opprinnelig tenkt. Noen undersøkelser har antydet at RLS er forbundet med lave nivåer av dopamin i hjernen.