Livmor fibroid emboli Komplikasjoner

April 2

Livmor fibroid embolisering er en prosedyre utviklet for å hemme blodtilførselen til fibroids, som er godartet vekster i livmoren som kan forårsake smerte og overdreven blødning. Ved hjelp av et kateter plassert i livmor arterier, injiserer en lege partikler i arteriene som kuttet blodtilførselen og krymper fibroids.

oksygenmangel

På grunn av at fremgangsmåten krever slippe en embolisk middel, som berøver et område av oksygen, er det mulig at midlet kan påvirke feil området. I stedet for de uterine fibroider, er det mulig å skade livmorveggen eller annet vev.

infeksjonsrisiko

Mens uterin fibroid embolisering krever ikke innsnitt gjøres i huden, er det en mulighet for infeksjon i mennesker fordi huden gjennomtrenges med kirurgiske instrumenter (i dette tilfellet, katetre). Hvis pasienter opplever symptomer som feber, hevelse eller puss-aktig drenering fra lysken, bør lege oppsøkes.

Blodkarskader

På grunn av at kateteret er gjenget inne i blodkaret, er det mulig for fartøyet å bli punktert, skadet eller forslått i løpet av prosedyren. I tillegg til blødning som må stoppes, kan dette føre til økt risiko for infeksjon i kroppen.

Allergisk reaksjon

Røntgenkontrast utnyttes under denne prosedyren for å visualisere plasseringen av blodkar. Kontrasten har vist seg å forårsake allergiske reaksjoner, som kan variere i symptomer fra kløe til de som påvirker evnen til å puste. Disse symptomene bør overvåkes nøye under operasjonen for å hindre ekstrem reaksjon.

Passerer Fibroid Tissue

Mens fibroidene krympe og dø ut som et resultat av fremgangsmåten, er det mulig for fibroid vev som skal føres gjennom livmoren. Imidlertid vevet også kan bare delvis løsne, noe som kan føre til ytterligere smerter og infeksjon i livmoren. Hvis dette skjer, en prosedyre som kalles D & C - dilatasjon og currettage - anbefales å fjerne eventuelle overskytende fibroid stykker som kan forbli i livmoren.